Hem / Nyheter / Seminarium: Personlighet i arbete – evidensbaserad personlighetsbedömning

Seminarium: Personlighet i arbete – evidensbaserad personlighetsbedömning

Seminarium 9 maj 2022 kl 13-16 på Tändstickspalatset i centrala Stockholm samt digitalt via Zoom.

Seminariet anordnas av Sara Henrysson Eidvall, Henrysson Åkerlund AB i samarbete med Sofia och Anders Sjöberg, Assessment Engine. De har tillsammans skrivit boken Personlighet i arbete utgiven på Natur & Kultur 2021. Författarna är tre av Sveriges främsta inom personlighetsteori, urval och testutveckling. Sofia Sjöberg är fil.dr i psykologi. Anders Sjöberg är fil.dr och docent i psykologi vid psykologiska institutionen vid Stockholms universitet och Sara Henrysson Eidvall är leg. psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi.

Under seminariet ges en genomgång av forskning om människans personlighet och dess koppling till arbetslivet:

  • hur människans personlighet kan struktureras på ett meningsfullt och tillförlitligt sätt, en inblick i dess komplexitet och hur olika delar av personligheten samverkar för att påverka hur vi beter oss, tänker och känner.
  • hur personlighet kan ta sig uttryck i beteenden på arbetsplatsen och hur vår personlighet kan påverka prestation.
  • hur vi kan bedöma personligheten och hur vi använder dessa bedömningar för att fatta arbetsrelaterade beslut i t ex rekryteringssammanhang. 

Kursbok: Sjöberg, S., Sjöberg A., & Henrysson Eidvall S. (2021). Personlighet i arbete. Natur och Kultur.
Pris: 2500 kronor + moms och inklusive kursbok. (Om du redan har boken är kostnaden 2150 kronor + moms – ange i anmälan). Anmälan är bindande.

Anmäl dig här. För mer information, kontakta [email protected]